06-28928206

3Basiscursus

Gevorderd 3e jaar

Dit cursusjaar staat voor goede spreekvaardigheid zonder daar de grammatica door in het gedrang te laten komen. Geschikt voor deelnemers die over een behoorlijke kennis van de Spaanse taal beschikken*. Er wordt gewerkt uit het boek Con Gusto deel II. De charlas (kleine spreekbeurtjes gehouden door de cursisten) worden langer en uitgebreider, medecursisten stellen vragen naar aanleiding van de gehouden charla. Er worden regelmatig kijk- en luisteroefeningen gehouden aan de hand van internetfragmenten en of liedjes. De cursist kan zelf teksten ter behandeling voorstellen.

*zie de grammatica onderwerpen van de beginners- en gevorderden cursus. Wat betreft de spreekvaardigheid moet men zich met enig gemak kunnen uitdrukken over eigen voorkeuren en meningen en gebeurtenissen in het verleden, karakters, gevoelens en klachten kunnen omschrijven.

Gespreks onderwerpen

In dit derde cursusjaar leer je vertellen over jezelf, je familie, je werkervaringen, vroeger en nu voor en nadelen, toekomstplannen bespreken, het milieu, je mening geven over boeken, films etc., wel/niet akkoord gaan met meningen van anderen.

Grammaticale onderwerpen

In dit jaar behandelen wij de imperfecto, verdieping van de verleden tijden (imperfecto versus  indefinido) en de gebiedende wijs (imperativo), begin van de aanvoegende wijs (subjuntivo presente).

Boeken

Er wordt gewerkt met het boek Con Gusto deel 2 Nieuw tekst- en  werkboek

ISBN nummers respectievelijk

97894601247 tekstboek     – 9789460301254  werkboek  

 

Start datum 29 sept 2024
Tijd 19.00-20.30
Aantal lessen 12
Studiebelasting 1,5 uur les per week en ca. 1,5 uur huiswerk.
Aantal cursisten 5 tot 7
Kosten € 198,00