Extra activiteiten

105Extra activiteiten Comunicando

Naast het gebruikelijke cursusaanbod organiseert Comunicando nog extra activiteiten, om mensen buiten de lessen om te laten proeven van de Spaanse taal en cultuur.

Groepsles speciaal

Op bijzondere momenten is er – in overleg met de groep-  ruimte voor een speciale invulling van de les, zoals op Sinterklaas of tijdens de laatste les van het seizoen. Om een paar voorbeelden te noemen van speciale avonden van afgelopen jaren: Sinterklaasviering met surprises en Spaanstalige gedichten, paëlla avond, tapas avond en een wijnproef avond.

Spaanse filmavond

Speciaal voor cursisten van Comunicando wordt er een paar keer per jaar een Spaanse filmavond georganiseerd. Een ongedwongen manier voor studenten om Spaanse taalvaardigheid te oefenen, cultuur op te snuiven en kennis te maken met studenten van andere lessen. In de pauze wordt er gezorgd voor tapashapjes en een heerlijk Spaanse rioja.

Studiereis naar Spanje

Jaarlijks organiseert Comunicando studiereizen naar Spanje. De reizen zijn meestal in mei en duren een week. Gedurende 5 dagen wordt er 2,5 uur Spaanse les gegeven, de andere uren gaan op in culturele en gastronomische uitjes. Gedurende de lessen maken we natuurlijk gebruik van het feit dat we in Spanje zijn in de vorm van opdrachten ‘buiten de klas’ met Spaanssprekenden. Soms gaan we naar de Rioja waar we natuurlijk enkele bodega’s bezoeken en een tapatocht doen door DE tapastraten van Logroño. We logeren in een familiehotel in het pittoreske, ommuurde stadje La Guardia in de Rioja-Alavesa. Misschien heb je zin in een bezoek aan het Guggenheim in Bilbao, dat kan ook op de vrije dag.
Andere keren gaan we naar de statige Badplaats Santander omringd door prachtige stranden en vol tapabarretjes waar men ernaar streeft om de nieuwste, lekkerste en meest originele tapa te creëren. Ook aan cultuur geen gebrek: In Santillana del Mar vinden we een van de oudste Romaanse kerken van Spanje en natuurlijk de grotten van Alta Mira met de prachtige -14.000 jaar oude- grottekeningen van bizons en herten. Ibiza is een heel ander soort bestemming, NEE, we gaan niet “party-en” maar we gaan wél over oude visserspaden en langs rotsbaaien wandelen. Het is daarna niet minder fiësta om zelf te koken of barbecuen in de mooi gelegen appartementen of om gezellig uit eten te gaan.Ook hier veel ‘buiten de klas’ lesactiviteiten. Er wordt een informatieavond gehouden over de reizen, je kunt even bellen om je daarvoor op te geven.